Titul „Stavba roku 2010 Olomouckého kraje“ získal projekt Centrum sportu a zdraví Olomouc

Projekt „Centrum sportu a zdraví Olomouc“ získal další ocenění - titul „Stavba roku 2010 Olomouckého kraje“ v kategorii „Stavby občanské vybavenosti a úpravy veřejných prostor“.

Vyhlašovatelem soutěže je Olomoucký kraj ve spolupráci s Českou komorou autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě, Českým svazem stavebních inženýrů, Svazem podnikatelů ve stavebnictví v ČR, Českou komorou architektů a společností Omnis, a.s., když výsledky této odborné soutěže byly slavnostně vyhlášeny 17. března 2011 v rámci zahájení stavebního veletrhu STAVOTECH v prostorách Výstaviště Flora v Olomouci.

V letošním ročníku soutěže byly hodnoceny projekty, realizované v období od 1. ledna 2009 do 21. prosince 2010, a to v pěti kategoriích. Více: http://olomoucky.denik.cz/zpravy_region/stavbou-roku-je-prednadrazi-v-olomouci-i-centrum-o.html

Oceněný projekt „Centrum sportu a zdraví Olomouc“, který v období od října 2006 až do května 2010 dokázal postupně přebudovat bývalý spartakiádní stadion blízko městského centra na multifunkční komplex budov a sportovišť s rozsáhlými parkovými úpravami, realizovala stavební společnost GEMO OLOMOUC a významně se na něm podílelo rovněž Statutární město Olomouc obnovou dopravní infrastruktury v Legionářské ulici. Největší investiční součástí tohoto rozsáhlého projektu jsou OMEGA centrum sportu a zdraví www.omegasport.cz a hotel NH Olomouc Congress www.nh-olomouc.cz.

O výjimečnosti developerského projektu „Centrum sportu a zdraví Olomouc“ svědčí i další ocenění tohoto díla v rámci celostátního hodnocení staveb v ČR, a to získání prestižního titulu Stavba roku 2010 v září loňského roku. Více: http://www.gemo.cz/tiskove-zpravy.asp?IDa=50

V Olomouci 17. 3. 2011