PROJEKT NOVÁ KAROLINA PARK ZNOVU OŽÍVÁ

Vstupem nového partnera - firmy GEMO OLOMOUC, spol. s r.o. do projektu Nová Karolina Park společností PASSERINVEST GROUP a Multi Development v Ostravě se opět rozběhnou práce na výstavbě kancelářského objektu, posledního ze tří staveb v rámci realizace 1. etapy jednoho ze současných největších městských developerských projektů v České republice.

Na tiskové konferenci, která se konala ve čtvrtek 23. 6. 2011 v 10,00 hod v prostorách klubu Parník v Ostravě, informovali zástupci společností PASSERINVEST GROUP, Multi Development a GEMO OLOMOUC o dalším vývoji projektu administrativní budovy Nová Karolina Park, jehož realizace byla přerušena v důsledku probíhající hospodářské krize. Vstupem nového partnera společnosti GEMO OLOMOUC do projektu Nová Karolina Park mohou být opět zahájeny práce na tomto bezesporu výjimečném kancelářském objektu. Stavební firma GEMO OLOMOUC je současně generálním dodavatelem obchodně-zábavního centra, developerem bytového projektu Rezidence Nová Karolina a nyní i nově kodeveloperem a generálním dodavatelem výstavby administrativního objektu Nová Karolina Park.

Moderní šestipodlažní kancelářský objekt Nová Karolina Park od autorů Víta Másla a Davida R. Chisholma ze společnosti CMC architects tvoří jednotný monoblok, který je urbanisticky citlivě zakomponovaný do stávajícího rázu okolních budov a který představuje pomyslnou bránu Nové Karoliny k historickému centru Ostravy. Budova nabízí 24 600 m2 kancelářských prostor vysoké kvality umístěných šesti nadzemních podlažích, v přízemí pak 3700 m2 obchodních ploch a restauračních zařízení. Podzemní podlaží slouží jako parkoviště

pro 280 vozidel.

Administrativní objekt spolu s Obchodním a zábavním centrem a Rezidenčními domy představují 1.fázi developerského projektu Nová Karolina v městské části Ostravy. Záměrem je v navazujících etapách vybudovat multifunkční centrum o celkové ploše 240.000 m2, které bude obsahovat maloobchodní prostory (86.000 m2), rezidenční objekty (přibližně 1.200 bytových jednotek), kancelářské prostory (60.000 m2), oddechová, zábavní a sportovní zařízení (12.000 m2), rozsáhlé parkovací plochy, zelené plochy a prostory s dalším využitím.

Více: http://www.nova-karolina.cz/clanek/na-projektu-nova-karolina-park-se-obnovi-prace/

V Olomouci 23.6.2011