Mezinárodní hotelový řetězec otevřel v Olomouci nový hotel

Ve čtvrtek 10. června 2010 se uskutečnilo v Olomouci slavnostní otevření hotelu NH OLOMOUC CONGRESS mezinárodního hotelového řetězce NH HOTELES.

Moderní hotel ve standardu 4**** superior, s kapacitou 280 lůžek ve 137 převážně dvoulůžkových pokojích, až 1050 míst pro kongresové hosty ve variabilních konferenčních sálech, s restaurací, snídárnou, barem, letní terasou a veškerým potřebným zázemím má k dispozici vlastní kryté parkoviště s ozeleněnou střechou s kapacitou 110 parkovacích míst. Hotel je napojen na sousední sportovní centrum OMEGA podzemním koridorem. Hotelový host tak může využít všech sportovních aktivit a wellnes služeb sportovního centra aniž by opustil vnitřní prostor budovy. Střecha nad parkovištěm je využívána jako hřiště pro adventure golf – atraktivnější obdoby minigolfu. Hotel byl uveden do provozu 10.5.2010 a již koncem května se zde uskutečnil IX. Český pediatrický kongres s mezinárodní účastí, kterého se zúčastnilo přes 1500 návštěvníků.

Investorem a vlastníkem hotelu je společnost HOTELPARK STADION a.s., která pro tento záměr vybrala mezinárodního operátora ze Španělska - společnost NH HOTELES, která provozuje více než 400 hotelů v 25 zemích světa. Hotel je tak provozován tímto nadnárodním hotelovým řetězcem a můžete jej nalézt na on-line rezervačním webu této společnosti www.nh-hotels.com

Generálním dodavatelem stavby byla stavební společnost GEMO OLOMOUC, spol. s r.o., která se podílela jako generální dodavatel na celém developerském projektu včetně revitalizace Legionářské ulice a stavby sportovního centra. Architektem a generálním projektantem je olomoucká společnost Studio PRAK s.r.o.

Výstavba hotelu završila rozsáhlý developerský projekt, který v blízkosti centra města přeměnil bývalý spartakiádní stadion na multifunkční komplex, kde se na ploše více než osmi hektarů podařilo uvést do života moderní sportovní areál OMEGA centrum sportu a zdraví, tréninkové fotbalové hřiště a nadstandardní hotel s kongresovým zázemím NH OLOMOUC CONGRESS včetně nezbytné infrastruktury a rozsáhlých parkových úprav.

V Olomouci se tak vytvořilo nové místo pro volnočasové aktivity, rekreační i vrcholový sport, kvalitní ubytování s možností pořádat konference a velké kongresy pro domácí i zahraniční klientelu. Tento projekt svým nadregionálním významem posunul město Olomouc na vyšší úroveň a svými službami a kvalitní architekturou výrazně rozšířil možnosti jak pro obyvatele města, tak i pro jeho návštěvníky.

V Olomouci 11. 6. 2010