GEMO OLOMOUC, spol. s r.o. oslavilo 20. let na stavebním trhu

Ryze česká stavební firma GEMO OLOMOUC, spol. s r.o. oslavila v prosinci 2010 dvacet let svého působení na trhu stavebních prací. Z malé společnosti s ročním obratem 28 milionů Kč při 43 stálých zaměstnancích se během své dvacetileté existence přeměnila v moderní firmu, která dnes zaměstnává 500 kmenových pracovníků a dosahuje ročního obratu kolem 3,5mld korun.

6. prosince 2010 uplynulo dvacet let od založení stavební společnosti GEMO OLOMOUC, spol. s r.o.. Během svého působení si firma vybudovala mimořádné postavení jak v odborných kruzích, tak i vstoupila hluboko do povědomí široké veřejnosti.

„Vývoj naší firmy za uplynulých dvacet let procházel jak radostnými roky, tak také určitými úskalími, danými zejména vážnou okolní ekonomickou situací. Nejen kvalitou prováděných prací, vysokým pracovním nasazením a profesionálním přístupem ke svým klientům, ale i schopností pružně reagovat na specifické potřeby stavebního trhu dokázala firma uspět,“ říká jeden ze zakladatelů společnosti Ing. Jaromír Uhýrek, současný generální ředitel, jednatel a majoritní vlastník.

Dynamický růst firmy GEMO OLOMOUC, spol. s r.o. a její proměnu v moderní a konkurenceschopnou stavební společnost jistě ovlivnilo mnoho faktorů, když za nejdůležitější mezníky jejího rozvoje lze, dle Ing. Jaromíra Uhýrka, považovat získání těchto významných zakázek:

• Realizace hypermarketu Carrefour v Olomouci (r. 2002) - firma poprvé získala zakázku v objemu 450 mil Kč a dosáhla obratu nad 1 mld Kč. Tato skutečnost významně rozšířila možnosti firmy na trhu stavebních prací.
  • Výstavba obchodního centra Šestka v Praze Ruzyni (r. 2006), jehož cena přesáhla 1 mld Kč. GEMO se zařadilo k předním firmám ve stavebním odvětví ČR.
  • Výstavba projektu Shopping Centrum Nová Karolina v Ostravě v roce 2010. Firma poprvé realizuje stavební zakázku o objemu více jak 2 mld Kč.

Dvacetileté úsilí firmy bylo završeno i získáním jednoho z nejprestižnějších českých architektonických titulů Stavba roku 2010 za realizaci stavebního záměru Centrum Sportu a zdraví v Olomouci. Tento rozsáhlý projekt, jež v období od října 2006 až do května 2010 dokázal postupně přebudovat bývalý spartakiádní stadion blízko městského centra na multifunkční komplex budov a sportovišť s parkovými úpravami, soutěžil v konkurenci 57 přihlášených staveb. Největší investiční součástí oceněného projektu jsou OMEGA centrum sportu a zdraví a hotel NH Olomouc Congress.

Společnost GEMO OLOMOUC za dobu trvání této soutěže obdržela 7 nominací na titul Stavba roku. „Získaní titulu Stavba roku 2010 je pro nás významným oceněním práce všech našich zaměstnanců a obrovským uznáním pro celou naši společnost,“ uvádí Ing. Jaromír Uhýrek.

„Jsem pevně přesvědčen, že na úspěšnou historii a současnost naší firmy naváže i její úspěšná budoucnost. Vize, stanovená před lety platí i nyní. Tedy efektivně řídit firmu s pěti sty zaměstnanci, s ročním obratem do 5 mld Kč a při respektování motta, které lze vyčíst z našeho prvního firemního katalogu a které je platné až dodnes: Prvořadným cílem naší společnosti je vždy architektonicky originální, provozně praktická a řemeslně precizně odvedená stavba,“ říká závěrem.

Dvacetileté narozeniny oslavila firma GEMO OLOMOUC, spol. s r.o. spolu se svými zaměstnanci v prostorách oceněného čtyřhvězdičkového hotelu NH Olomouc Congress při příležitosti slavnostního ukončení roku 2010. Součástí večera byl i bohatý kulturní program - vystoupení zpěvačky Heleny Zeťové, dua houslistek Femme fatal, taneční skupiny Brasil show či dámského smyčcového kvarteta Moravského divadla v Olomouci. Celým večerm provázel známý moderátor Petr Martinák.