GEMO dodavatelem II. etapy výstavby nového kampusu LF UK v Plzni

V úterý 22. října 2019 proběhlo slavnostní poklepání na základní kámen Univerzitního medicínského centra „UniMeC“ Lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Plzni, které bude sloužit pro výuku všeobecného a zubního lékařství. Realizací této části nového kampusu naváže GEMO a.s. na úspěšnou spolupráci z I. etapy výstavby objektů UniMeC a BioMeC.

Po dokončení kampusu získá plzeňská lékařská fakulta po více než 75 letech sídlo, které je naprojektováno přímo pro moderní výuku všeobecného a zubního lékařství.

Během první etapy výstavby projektu UniMeC vzniklo sídlo pro pět teoretických ústavů a Biomedicínské centrum pro výzkum.

Další etapa, jejíž výstavba byla právě zahájena, zahrnuje realizaci hlavní budovy Univerzitního medicínského centra a související infrastruktury, čímž umožní modernizaci výuky budoucích lékařů a také rozšíření zázemí Lékařské fakulty.

V budoucnu je uvažováno ještě s třetí etapou výstavby UniMeC, součástí které by měla být sportovní hala a sídlo Ústavu tělesné výchovy.

Zdroj: https://plzenskyrozhled.cz/dostavba-univerzitniho-kampusu-v-sousedstvi-fn-zahajena/