Firma GEMO OLOMOUC, spol. s r.o. zahájila stavební práce na Nové Karolině v Ostravě

V těchto dnech zahájila stavební firma GEMO OLOMOUC, spol. s r.o. práce na realizaci obchodního a zábavního centra, které tvoří spolu s kancelářským objektem, bytovým domem a venkovní infrastrukturou 1.etapu výstavby jednoho z největších městských developerských projektů v ČR ostravské Nové Karoliny.

Vítězem soutěže na zástavbu této bývalé průmyslové lokality v centru Ostravy a investorem projektu je společnost Multi Development Czech Republic, a.s.. I přesto, že v roce 2008 záměr zhruba za 15 miliard korun zastavila hospodářská krize, developer získal finanční prostředky a mohl tak zahájit první ze čtyř etap výstavby, kde objem stavebních prací přesáhne 4 mld Kč. „Jsme velmi rádi, že se nám v současné ekonomické situaci podařilo zajistit financování a obnovit výstavbu takto výjimečného projektu," uvedl na tiskové konferenci v pondělí 15.2.2010 ředitel české pobočky firmy Multi Development Luboš Kočí.

Do konce první etapy, tedy do konce roku 2012, by mělo být v lokalitě Nová Karolina vybudováno obchodní a zábavní centrum (57 000 m2), administrativní objekt (20 000m2) a rezidenční objekt s 200 byty a komerčními jednotkami v přízemí. První fáze zahrnuje rovněž výstavbu venkovní infrastruktury, pěší bulvár s novým náměstím a rekonstrukci památkově chráněných objektů ústředny a elektrocentrály, které v místě zůstaly zachovány. Na základě již uzavřených dohod s investorem zrealizuje naše společnost nejen výstavbu obchodního a zábavního centra, ale současně provede jako svůj vlastní developerský projekt výstavbu zmíněného rezidenčního objektu.

Celkové ukončení výstavby moderního centra NOVA KAROLINA OSTRAVA je plánováno do roku 2018. Na ploše 32 ha budou vybudovány stovky bytů a kanceláří, tisíce parkovacích míst, mnoho obchodních jednotek a několik parků, které vytvoří novou městskou čtvrť na místě bývalé koksovny.

Podpis smlouvy o dílo za účasti představitelů Investora a vítězné stavební firmy

V Olomouci 22.2.2010