Dokončili jsme unikátní fasádu první kancelářské budovy AFI CITY v Praze Vysočanech

GEMO a.s. jako generální dodavatel stavby dokončilo pro developera AFI Europe opláštění devatenáctipodlažní kancelářské budovy tzv. modulovou fasádou. Dominantní objekt se 17 000 metry čtverečními pronajímatelné plochy a podzemním parkovištěm o kapacitě více než 300 stání tvoří vstupní bránu do moderní čtvrti AFI City, která vzniká na území 15hektarového brownfieldu v pražských Vysočanech.

Prosklené plochy v kombinaci s netypickou mřížkou v elegantně bílém provedení s perleťovým leskem tvoří unikátní vzhled fasády, jejíž technické vlastnosti a detaily byly vyzkoušeny testováním v certifikované zkušebně v Belgii na tzv. mock-upu (vzorku části fasády).

Vizuální stránka fasády vznikla na základě konceptu architektonického CMC architects, technické zadání vytvořila společnost MFS Digital, která zároveň poskytovala odborné poradenství a dozor po celou dobu přípravy a realizace fasády. Dodavatelem fasády byla společnost OKM Group Brno, spol. s.r.o.

Zdroj: https://retrend.cz/architektura-a-design/budova-afi-city-ma-zbrusu-novy-plast/

Více o projektu: http://www.gemo.cz/reference/afi-city-budova-a-praha

V Olomouci dne 17.5.2020