Developerský projekt CENTRUM SPORTU A ZDRAVÍ V OLOMOUCI stavební společnosti GEMO OLOMOUC získalo titul STAVBA ROKU 2010

Developerský projekt CENTRUM SPORTU A ZDRAVÍ V OLOMOUCI stavební společnosti GEMO OLOMOUC získalo prestižní titul STAVBA ROKU 2010 !

Dne 30. 9. 2010 bylo v Betlémské kapli v Praze u příležitosti 4. ročníku Dnů stavitelství a architektury, který je připravován jako samostatná akce všech nevládních organizací ve stavebnictví sdružených v SIA ČR – Radě výstavby, uděleno 5 titulů STAVBA ROKU 2010.

Mezi oceněnými je i projekt „Centrum sportu a zdraví v Olomouci“, který soutěžil v konkurenci 57 přihlášených staveb. Tento rozsáhlý projekt, jež v období od října 2006 až do května 2010 dokázal postupně přebudovat bývalý spartakiádní stadion blízko městského centra na multifunkční komplex budov a sportovišť s rozsáhlými parkovými úpravami, realizovala stavební společnost GEMO OLOMOUC a významně se na něm podílelo rovněž Statutární město Olomouc obnovou dopravní infrastruktury v Legionářské ulici.

Největší investiční součástí oceněného projektu jsou OMEGA centrum sportu a zdraví a hotel NH Olomouc Congress.

Sportovní centrum OMEGA nabízí, od svého otevření v září 2008, svým návštěvníkům široké spektrum sportovních aktivit na vnitřních i venkovních sportovištích, relaxaci v rozsáhlém wellnes zázemí - masáže, solárium, whirpool, beauty salon a další služby. Každý den jej využívá na 800 rekreačních i vrcholových sportovců.

Hotel NH Olomouc Congress od zahájení provozu v květnu 2010 hostil řadu významných kongresů a firemních akcí. Krátce po svém otevření poskytl ubytování prezidentskému páru při jeho návštěvě Olomouckého kraje. Moderní design hotel kategorie 4**** superior nabízí moderně vybavené kongresové sály až pro 1000 návštěvníků, výtečnou kuchyni a ve svých 137 nadstandardně vybavených pokojích dokáže pohodlně ubytovat 300 hostů.

Prestižní titul Stavba roku je každoročně udělován pěti stavbám, bez rozlišení pořadí, jako ohodnocení komplexní kvality dokončeného stavebního díla – architektury. Ocenění Stavba roku je připevněno v podobě plakety přímo na stavbě. Nominované projekty, které dostaly ocenění jednotlivých vypisovatelů či cenu veřejnosti organizovanou na www.stavbaroku.cz a především nositelé titulu Stavba roku byly mnohokrát publikovány. Sedmnáctileté období soutěže přineslo téměř devět set posuzovaných staveb a devět desítek staveb nesoucích titul Stavby roku.

I letošní ročník byl vypisován tradiční čtveřicí vypisovatelů: Nadací pro rozvoj architektury a stavitelství, ECONOMIÍ a.s. – časopisem Stavitel, Ministerstvem průmyslu a obchodu, Svazem podnikatelů ve stavebnictví v ČR.

Společnost GEMO OLOMOUC za dobu trvání této soutěže získala 7 nominací na titul Stavba roku. „V letošním roce, kdy firma slaví 20 let od svého založení, považujeme udělený titul za významné ocenění dlouholeté práce všech našich zaměstnanců“, říká generální ředitel a jednatel společnosti Ing. Jaromír Uhýrek.

V Olomouci 5.10. 2010