Otevření nové části Centra Chodov

Praha, 11.10.2017 - Pražské nákupní Centrum Chodov otevřelo ve středu 11. října svou novou část. Dostavba a rekonstrukce přinesla téměř 300 nových obchodů, včetně konceptu Designer Gallery, zóny prezentující zahraniční i lokální prémiové značky. S otevřením nového Centra Chodov zahájil provoz také největší a nejmodernější multiplex Cinema City v České republice.

Za designem nového Centra Chodov stojí britské architektonické studio Benoy a firma Saguez & Partners. Nákupní centrum provozuje společnost Unibail-Rodamco. Společnost GEMO OLOMOUC, spol. s r.o. byla jedním ze stěžejních stavebních dodavatelů.

Nová výstavba i rekonstrukce proběhla za plného provozu nákupního centra a zahrnovala jak rozšíření stávajícího centra, tak modernizaci parkoviště a výstavbu provizorních přístupových tras. V projektu byly aplikovány nejmodernější poznatky z retailových evropských konceptů s přihlédnutím k místním specifikům hlavního města Prahy. Ekologickou orientaci centra pak potvrzuje řada získaných mezinárodních certifikátů, například BREEAM v kategoriích „Asset Rating” s hodnocením „Very Good" a „Building Management“ klasifikovaný jako „Excellent".

Plocha obchodních a stravovacích jednotek: 112 000 m2

Počet kinosálů: 18 kinosálů s 2 600 sedadly

Počet parkovacích stání: 3 105

Více o projektu na: http://www.gemo.cz/reference/obchodni-centrum-chodov