Dvě z našich staveb nominovány v soutěži Stavba roku 2016!

Olomouc, 9.11.2016 - Již přes 20 let se každoročně hodnotí různorodé stavby českých architektů, projektantů, stavitelů a investorů. Letos vybírala porota 15 staveb v ČR a 3 v zahraničí z celkových 65 přihlášených. Na dvou z těchto staveb jsme byli dodavatelem, proto přinášíme bližší informace a budeme rádi, když se zapojíte do hlasování veřejnosti v soutěži Stavba roku 2016.

Nominovány na udělení titulu byly stavby bytových domů, komerčních objektů, silniční i železniční tratě, terminál letiště, rekonstrukce historických objektů, ale i nové muzeum, rozhledna nebo sportovní stadion a dokonce kanalizační sběrač. Z našich staveb budova Delta v Praze pro BB C- Building Nová DELTA, s.r.o., která má na střeše zelenou relaxační zónu a Aplikační centrum BALUO, které jsme realizovali pro Fakultu tělesné kultury Univerzity Palackého v Olomouci.

Budova DELTA (Praha)

Nominace na titul Stavba roku 2016 udělena za vytvoření nenápadné, ale nápadité obecné administrativní budovy uměřeného architektonického výrazu se zřetelem k ohleduplnosti vůči životnímu prostředí.

Autor: Ing. arch. Jan Aulík , Ing. arch. Jakub Fišer
Projektant: Aulík Fišer Architekti s.r.o.
Dodavatel: GEMO OLOMOUC, spol. s r.o.
Investor: BB C - Building Nová DELTA, s.r.o.

Aplikační centrum Baluo (Olomouc)

Nominace na titul Stavba roku 2016 udělena za vytvoření objektu, jenž spojuje vědecké přístupy s tělovýchovnými aktivitami se zřetelem ke kvalitě zpracování železobetonových konstrukcí.

Autor: Ing. Miroslav Pospíšil
Projektant: ateliér-r, s.r.o.
Dodavatel: GEMO OLOMOUC, spol. s r.o.
Investor: Univerzita Palackého v Olomouci

Další informace o nominovaných stavbách si můžete přečíst v článku na iDNES.cz a hlasovat můžete do 13.10.2016 do 12:00 hodin.

O soutěži Stavba roku

Soutěž posuzuje stavby všech typologických druhů. Stavby s miliardovým rozpočtem, které jsou svojí velikostí předurčeny celospolečenskému dlouhodobému užívání a vedle toho jsou posuzovány střední i malé stavby. Slouží sice menšímu okruhu uživatelů, ale svojí kvalitou obohacují své okolí a kulturnost.

Ilona Tandlerová
tandlerova@gemo.cz